Sivut

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Painonhallintahommia

Se alkoi meikäläisellä sitten painonhallintaviikot ja näillä näkymin ne kestävät hamaan tulevaisuuteen. Voidaan jopa puhua elämäntapamuutoksesta..

Kävin aamulla lääkärissä, sillä lääkityksen aloituksen jälkeen paino on noussut aika kiivasta tahtia. Osansa aiheuttaa lääkityksen ja sen myötä paremman unen aiheuttama lisääntynyt ruokahalu ja toisaalta lääkityksen sivuvaikutus eli hidastunut aineenvaihdunta. Kiloja on tullut talvesta +10 ja viimeisen kahden kuukauden aikana niistä 6 kg. Tämä alkaa jo vaikuttamaan siinä määrin, että vaatekaappi on laitettava pian uusiksi ellei muutosta ala tulla (työhousut piti jo viimeviikolla vaihtaa kokoa isompaan).

Lääkärin viesti oli selvä. Joko lääkitys vaihdetaan, jolloin saattaa tulla muita haittavaikutuksia tai sitten aloitan painontarkkailun ja muutan ruokavaliotani. Tarkemmin sanottuna syön samoja aineksia kuin ennenkin, mutta paaaaaaljon vähemmän ja säännöllisemmin.

Saattaa kuulostaa typerälle, että pitää käydä lääkäriltä kuulemassa, miten pitää syödä. Mutta kävinpä kuitenkin. Päivän tulisi koostua kolmesta pääateriasta, joita ovat aamupala, lounas ja kotiin tultua jokin kevyt ruoka. Tämän lisäksi kaksi välipalaa ja iltapala. Ja nämä välipalat on sitten pieniä. Aamupalasta karsitaan puolet pois, lounaasta ainakin pasta. Ja iltapalaksi jotain ihan pientä.

Ruokavalioon lisää kasviksia, lisää maitotuotteita (rasvattomia) ja mahdollisuuksien mukaan hedelmiä. Lihaa ei joka päivä ruoalla. Pasta ja riisi pois, perunaa ja kvinoaa tilalle tarvittaessa. Lautaselle lohta ja kananmunaa. Ja kasvirasvaa mielellään leivälle. Ja sitä leipää vain vähän.

Ja se herkkulakko. Se nyt on sanomattakin selvää, että se jatkuu.. tai ei kai sitä voi lakoksi kutsua, jos syö herkkuja kerran viikossa. Mutta nekin herkut nyt laitetaan syyniin eli kyseessä ei todellakaan voi olla mikään aamusta iltaan mättöpäivä.

Ja mikä pahinta, on koko ajan nälkä. Nytkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti