Sivut

torstai 19. kesäkuuta 2014

Herkkuja ja vaivoja. Tai sitten ei?

Olen tässä kesäloman aikana ja ennen lomaa miettinyt taas näitä syömisasioitani. Ja olen tehnyt havaintoja, jotka eivät tee minua onnelliseksi. Ainakaan tässä elämäntilanteessa..

Sain siis lääkäriltä ohjeet painonhallintaan, joka suurimmaksi osaksi johtuu tämänhetkisestä lääkityksestä. Ehdin tuota ruokavaliota noudattamaan noin kaksi viikkoa ennenkuin kesälomani alkoi ja lähdimme reissuun. Reissussa annoin periksi syömisilleni, sillä en halunnut siitä stressiä. Painonhallinta ja kituminen saisi luvan jatkua sitten, kun ollaan palattu kotiin.

Alla olevissa kuvissa on poimintoja dieettiruoastani. Pääasiassa salaattia proteiinilla ja keittoa. Maitotuotteita rasvattomana ja maustamattomana. Ja mikä on tulos? No, paino putosi kahdessa viikossa noin kaksi kiloa. Se on jee! Mutta vatsan toiminta meni totaalisesti sekaisin. Äkilliset vatsakivut ja sekaisin menevä maha palasi takaisin. Milloin olin jumissa tai päinvastoin kaikki tuli pihalle. Olo oli todella nihkeä sen lisäksi, että koko ajan oli nälkä!


Kun lomalla ja ennen lomaa söin vapaasti, mitä mieli teki, oli oloni itseasiassa paljon parempi. Vatsa ei ollut kipeä, se toimi moitteettomasti eikä koko ajan tarvinnut miettiä, mitä voin ja mitä en voi vatsani takia tehdä. Mikäli lääkkeen aiheuttaman aineenvaihdunnan hidastumisen takia en olisi ruvennut lihomaan (ja tiedoksi, en todellakaan ole syönyt herkkuviikoillakaan pelkkiä kakkuja, mutta esimerkkikuvissa ne on tarkoituksella) ja olisin voinut herkutteluni voinut kuitata sillä, että liikun runsaammin, jos haluan herkutella, olisin ehdottomasti jatkanut vapaata syömistä. 

Alla olevissa kuvissa syömisiä vapaasyöntiviikoilta..




Nyt ollaan siis siinä tilanteessa, että joudun syömään "terveellisellä" tavalla kituuttaen itseni nälässä ja kärsimään vatsavaivoista laihtumisen takia. Ja laihduttamaan joudun, koska yritän saada lääkkeillä saada muuten oloni pysymään parempana ja että kykenen ylipäätään syömään.

Ei ole reilua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti